KBK 29.4.2011

1. Varga-B. Šikra 2. Lohay-Munka 3. Pankovič-Munka, 11 párov
Súbežne sa hral zápas II. ligy Východ Šance-Sunshine 14:16 72:79

 

Výsledková listina

Problém s miešačkou

Minule bol problém s BM na 1. stole, tentokrát nevedel počítač nadviazať spojenie s miešačkou. Preto sme rozdania namiešali ručne, dúfam že problém do Veľkej ceny Košíc vyriešim, inak budem musieť namiešať ručne aspoň 4 sady rozdaní.

Zabúdanie alertovať a opravovanie vysvetlenia partnera

Znova sa niekoľkokrát stalo, že po umelej hláške druhý súper zabudol alertovať. Treba si uvedomiť, že často po takomto pozabudnutí môže byť výsledok upravený.

V jednom prípade súper síce alertoval, ale jeho partnerka jeho vysvetlenie opravila. Je to tiež priestupok voči pravidlám a v istom slova zmysle dokonca hrubší než v predchádzajúcom prípade. Aj keď nedôjde k poškodeniu súperov, rozhodca za tento priestupok môže prideliť procedurálnu pokutu.

Neotváranie 1BT s listom typickým na toto otvorenie

Neviem prečo, ale niektorí hráči majú v hlave zafixované, že otvoriť 1BT môžu iba s listom, v ktorom majú zádrže vo všetkých farbách. Takto proti nám súperka s rozlohou 3-2-3-5 a 17 bodmi miesto 1BT otvorila 1 tref, po odpovedi 1 pika skočila na 2BT (alertované, ako 4 listá piková podpora a 13 FB?), partner 3 piky a otvárajúca 4 piky. Tieto sa spadli 2x, pričom po normálnom otvorení 1BT, by pravdepodobne hrali a plnili 3BT. Inak mala len 3 listú podporu a odpovedajúci mal len 4 list pikový.

V systéme SAYC by pritom sled 1 tref-1 pika - 2 BT mal znamenať najviac 3 list pikový a 18-19 FB. Prirodzene hráči si môžu dohodnúť ľubovoľne konvencie, ale dohody, ktoré nikto iný nepoužíva pravdepodobne nebudú dobré a hlavne ak budete hrať s iným partnerom, tak bude dochádzať k zbytočným nedorozumeniam.

blog comments powered by Disqus