Dokumentécia

Hral som s Alicou a skoncili sme na vybornom druhom mieste, napriek tomu,

ked sme jednotlivé rozdania po turnaji rozoberali pri pive, tak sme museli

konsStatovat, ze sme tento turnaj v kone¢nom désledku mohli aj vyhrat.

Dokonca som si Alicu doberal, Ze porusila kazdu jednu z bridZzovych zasad, ktoré som
kedysi davno zverejnil. Alica protestovala, ze prehanam a pri zbeznom prebehnuti tychto
zasad, naozaj porusila snad’ len stvrtinu z nich a prirodzene, Zze niektoré som porusil aj ja.
Zaroven som doplnil dalSiu zasadu, ktord tam mala aj predtym byt o vSimani si mariek
partnera.

Pristavim sa len pri novo doplnenej zasade:

VSimaj si marky partnera
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V rozdani 18 sice maml le top, ale po Alicinom

Starte 9 trefovou, sa Alica sustredila na to, ze partner licitoval nejakd hlUpost, kedze na
stole sa objavili AQ trefové a pritom partner cestou licitoval 2 trefy, po otvoreni zapadu 1
karo. Preto si vobec nevSimla, Zze ked hlavny hrac zahral eso trefové, tak partner pridal
10 trefovl. KedZe hned' v nasledujucom zdvihu hlavny hrac zahral krala srdcového,
zahodil ] tref a ona zdvihla na eso, tak to priam kri¢alo, ze ma pokracovat pikom.
Pokracovala trefom, nastastie na srdcia hlavny hrac ni¢ nestihol zahodit a tak ¢i tak,
musel spadnut 3x. V tomto pripade to zaroven suvisi so zdsadou, doveruj partnerovi, ak
partner zasiahol s deravou farbou, tak sice mohol blufovat, ale pravdepodobne musi
predsa len nejaké body mat, takze aj bez tohoto vyrazného markovania je jediné logické
pokracCovanie pik.



http://www.bridgekosice.sk/upload/vysledky/n050711.htm
index.php/zaciatocnik/64-bridzove-zasady.html
http://www.phoca.cz/phocapdf
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= : : Aby som len nekritizoval partnerku (nakoniec

urcite hrala a licitovala dobre, inak nebudeme druhi), musim spomenut aj svoju
nestandardnu licitaciu.

V rozdani 21 som miesto Standardného systémového otvorenia 1 karo, otvoril 3 kara,
ked moja partnerka povedala 3 piky, zrazu som si svoje tri body v pikovom kréalovi
zapocital a ked uz som sa rozhodol skakat, mal som skocit na 5 kar, ja som vsSak skocil
az na Sest, ktoré som mal spadnut iba raz, pre istotu som ich padol az 2x. Na druhej
strane, napriek 6 listu pikovému, asi juh mal tri kdra s 12 FB odpasovat a mali by sme
deleny top. Ak by som skocil na 5 kar, tak tie by som asi splnil, kedZze by som sa
nepokusal o nadzdvih a bol by to Cisty top.
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